zaterdag 10 mei 2008

Toch nog even Tros Radar

Tot mijn verbazing zijn er af en toe nog mensen die denken dat Tros Radar met een gedegen onderzoek tot de ontdekking was gekomen dat detox voetenbaden niet werken.

Allererst de reactie van de redactie van Tros Radar op mijn e-mail hierover:
RADAR aan mij
details weergeven 04-12-07
Beantwoorden

Geachte mevrouw Hilgers,

Zoals duidelijk blijkt in de uitzending, hebben wij één voetenbad laten testen van het merk Hydrosana. Dit voetenbad wordt verkocht door ITC Reisclub en Holiday Reizen. Deze firma's lichten de kopers verkeerd in en vervolgens is de kans dat zij hun geld terugkrijgen, erg klein. Dit is wat wij aan de orde hebben willen stellen: een waarschuwing voor de vaak oudere mensen die honderden euro's betalen voor apparaten waarover zij verkeerd worden voorgelicht.

Het is jammer dat u de uitzending niet zo geïnterpreteerd heeft.

Met vriendelijke groet,

Redactie Radar


Dit was een reactie op de volgende e-mail van mij:

Beste mensen,
Ik vind het jammer dat Tros Radar mensen voor dom houdt en belazert. Even zeer als bijvoorbeeld Eiik Koop in het programma van maandag 3 december 2007.

Tros Radar laat willens en wetens geen andere kijk op het detox voetenbad zien. Met wat jullie de mensen wel laten zien beschouw je de mensen dom en belazer je ze. (zie verder) Ik geloof niet dat jullie niet meer en andere informatie over detox voetenbaden hebben gevonden dan wat jullie de kiijkers hebben laten zien.

Ik had aangeboden om in het programma te verschijnen, maar krijg zelfs geen reactie op mijn mail.

Hier een kopie van mijn berichtje op het forum over het detox voetenbad.
Een medisch apparaat (het detox voetenbad) wordt door de TU getest. Ja, het water verkleurt ook als er geen voeten in zitten. Dat weet iedereen die bij mij een detox voetenbad koopt. Ik heb het zelf natuurlijk ook getest.
Wie wil kan bij mij komen kijken naar het verschil in de kleur van het water zonder voeten en met voeten.

De TU heeft jammer genoeg niet getest wat er in het water zit als er voeten inzitten. Dan zitten er nog meer stoffen in. Al is het alleen het zweet dat van je voeten komt.

De arts van de nierdyalise denkt dat er geen afvalstoffen via de huid uitgescheiden worden. Wat is transpiratie dan? En puistjes?

Hij zegt dat we geen gifstoffen in ons lichaam zijn die eruit moeten . Wat is hij dan aan het doen bij mensen bij wie de nieren niet meer zo goed werken (dus de gifstoffen niet zo goed verwijderen?)?

Waarom is er niemand met zijn voeten in het badje gaan zitten en zijn er geen röntgenfoto's van de benen genomen, bijvoorbeeld, of andere mogelijke testen?

De rest van de uitzending klopt natuurlijk wel. Er is een oplichter aan de gang die oude mensen veel te duur spullen verkoopt. Die mag aangepakt worden. Hij weet dus ook helemaal niet wat hij eigenlijk verkoopt. Hij is alleen goed in mooie praatjes en oplichterij.

Radar heeft deze twee onderwerpen door elkaar geroerd. Hier waren twee onderzoeken nodig. Wat betreft detox voetenbaden geeft Tros Radar geen goede voorlichting en houdt mensen voor even dom als Erik Koop dat doet. Tros Radar belazert mensen evenzeer als Erik Koop dat doet.

met vriendelijke groeten,

Annelies Hilgers


Geen opmerkingen: