donderdag 29 oktober 2009

Detox Voetenbad

Een detox voetenbad geeft je systeem even een opkikker zodat je lever en nieren even geholpen worden om extra afvalstoffen te verwijderen. Je zit met je voeten in een bad met licht gezouten water. Door het water wordt een stroompje gevoerd met heel laag voltage. Dit is oké voor je lichaam. Je lichaam heeft ook energie wat ongeveer op hetzelfde niveau zit als de stroom die door het water gaat. Daarom kan je lichaam die extra energie door je voeten heen opnemen. Als je met je voeten in een detox voetenbad zit voel je dan ook een lichte tinteling in je voeten, soms zelf tot aan je knieën of heupen toe. Niet iedereen voelt dat, maar veel mensen wel.

Als er stroom door water geleid wordt, dan reageert dat water. Water bestaan niet alleen uit H2O, maar heeft ook allerlei verontreinigingen. De stroom roept een chemische reactie op in het water en daardoor ontstaan er andere stoffen in het water. Daardoor krijgt het water een oranje kleur en het gaat ook een beetje vreemd ruiken.

Als er voeten in dat water komen wordt de kleur vaak niet alleen oranje, maar donker. Die kleur verschilt van mens tot mens. Het zijn niet echt de afvalstoffen die in het water komen. , maar er komt wel wat zweet en andere stoffen uit je voeten die een reactie maken (door de stroom) met het water en dat levert dan de donkere kleur op.

Het ontgiftende effect van het detox voetenbad werkt langer dan het half uur dat je met je voeten in het bad zit. De energie van je lichaam wordt wat verhoogd, wat meestal als uitwerking heeft dat je lever en nieren harder gaan werken om afvalstoffen te verwijderen. Dit kan 48 uur werken.

Het is niet de bedoeling dat je constant door een detox voetenbad gebruikt. Want het is niet de bedoeling dat je eigen organen er op gaan rekenen dat ze geholpen worden met het ontgiften. 4 keer per jaar een kuur is goed omdat je organen dan net een flinke prikkel krijgen om wat harder te gaan werken.

Geen opmerkingen: